Министърът на финансите е отказал на кмета  да даде 20

...
</TD
>Министърът на финансите е отказал на кмета  да даде 20
Коментари Харесай

Асен Василев отказа 20 милиона на Зико

Министърът на финансите е отказал на кмета  да даде 20 милиона лв. предплатено от държавния бюджет за покриване на направени от Община Пловдив разноски по планове с европейско и държавно финансиране. Отказът се основава на разбор на данните за касово осъществяване на бюджета на Пловдив към 31 август 2023 година Според цифрите, Община Пловдив има 400 000 лв. остатък по бюджета си, а наличностите са малко над 100 милиона лв., което е с 27 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, предава Plovdiv24.bg

" Всъщност сумата е по-малка, тъй като ни преведоха 6 милиона. Ние желаеме нашите пари, които по този начин или другояче ще получим, само че по-късно във времето. Тези средства са нужни да можем да оперираме - виждате, всеки (б.а. - строител) желае индексация. Иначе заплатите и разноските за ток, вода и така нататък ги плащаме постоянно, нямаме проблеми в това отношение " - разяснява пред медията ни кметът. Допълни, че при тази обстановка администрацията ще се оправи сама. 

Димитров посочи, че желаната сума не е безлихвен заем, тъй като за заем би трябвало да има решение на Общинския съвет, а такова не е гласувано., изразходвани за осъществяване на държавни и европейски планове, които Община Пловдив е финансирала. Освен тези пари, градската администрация чака и други 30 милиона за двата стадиона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР